Iubiti frati si surori, iubita Biserica,

Plecarea fratelui Viorel Candrianu m-a facut sa ma opresc din comunicare. Imi este atat de greu in aceste momente. Am slujit iimpreuna 30 de ani in cadrul comunitatii si in afara. Domnul a luat de langa mine pe cel care mi-a fost cel mai apropiat coleg de slujire. Am slujit impreuna la momente de bucurie, dar si in necazuri. Rugati-va sa pot trece cu bine si aceste momente. Am nevoie sa vad bine tot ce vrea Domnul, sa aud Glasul Lui prin Cuvant si sa continui in rugaciune pentru restul timpului care mi-a mai ramas.

Indemnul meu pentru noi este sa implinim ce Domnul ne-a indemnat, UNITATE SI SA NE IUBIM UNII PE ALTII.

 1. Continuam sa ne rugam:
  • unii pentru altii
  • unii cu altii in casele noastre si acolo unde e posibil chiar si la telefon.
 2. Domnul sa isi faca lucrarea Lui in vietile fiecaruia dintre noi. El sa ne curateasca si sa ne pregatim pentru intalnirea cu El.
 3. Sa cerem mantuirea celor dragi din familiile noastre, dar si pentru cei dragi pe care ii cunoastem. Avem parinti nemantuiti, soti, sotii, frati si surori de corp, tineri, batrani. Domnul sa puna in noi durere pentru sufletele lor, oamenii vor merge in iad fara El.
  E vremea mantuirii! Evrei 3:13-15. 13. Ci incurajati-va unul pe altul in fiecare zi, atata timp cat se spune astazi, astfel incat nici unul dintre voi sa nu fie impietrit prin inselaciunea pacatului! Noi avem parte de Cristos daca pastram cu fermitate, pana la sfarsit, increderea pe care am avut-o la inceput. Este spus: astazi daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile ca atunci cand v-ati razvratit!
  Sa plangem pentru cei care sunt legati de pacat, pentru ca Dumnezeu a promis si poate mantui. Evrei 7:25 De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei.

In concluzie, doresc ca in aceste lucruri sa ramanem si cu ele sa ne indeletnicim:

 • citirea Cuvantului
 • rugaciune si post
 • partea practica, discutiile la telefon cu cei nemantuiti ca sa ii indemnam la mantuire. Sa trimitem mesaje celor pentru care ne rugam, sa avem o lista si sa nu ramana nimeni in afara.

Doresc ca in timpul ce ne-a ramas sa auzim cum Dumnezeu a adus la mantuire pe cei pentru care ne-am rugat si i-am indemnat.

Asa cum fratele Viorel a spus in ultima predica, trebuie ca fiecare din noi sa ne OPRIM, sa ne cercetam. Sa ne pocaim, sa ne sperim si sa ne intoarcem cu fata catre El. Sa luam aceasta oprire ca pe o binecuvantare, ca pe un Har din partea Lui. Sa fie o oprire in a fugi dupa lucrurile exterioare. Sa nu ne hranim cu bucurii venite din exterior, sa fie un moment in care sa luam bucuria de la SURSA, de la El. Daca ne uitam la poporul evreu cand trebuia scos din Egipt, Dumnezeu a creat presiuni ca ei sa iasa. In tara erau urgii, la egipteni le era greu. Dar aceste greutati a adus pentru ei ELIBERARE. Realitatea este ca e o presiune acuma, dar sa o folosim in a ne apropia de El.

Evrei 4:16 Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentruca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.

Cu dragoste,
al vostru frate Vasile Hoblea

Mesaj de încurajare de la Vasile Hoblea, pastor al Bisericii Baptiste din Vatra Dornei, județul Suceava